Начин на приготвяне
Отделете белтъците от жълтъците.
Разбийте белтъците с щипка сол на гъст сняг.
Прибавете захарта постепенно и продължете с разбиването.
Добавете жълтъците един по един.
Разбийте до еднородност.
Постепенно добавете разтопеното масло на стайна температура.
Прибавете пресятото брашно поетапно.
Добавете бакпулвера, нарязаните орехи, капелата, кокосовите стърготини и цитрусовата есенция.
Настържете ябълките и изстискайте сока. Прибавете към сместа.
Разбъркайте до еднородност.
Застелете дъното на тавичка с подвижен ринг с хартия за печене. Поръсете с олио.
Разстелете тестото и загладете.
Изпечете ябълковия сладкиш на 180 °C до готовност.
Проверете готовността с дървена клечица.
Поръсете плодовия сладкиш с ябълки с пудра захар.
Преди поднасяне нарежете рерто сладкиша.