Плодов сладкиш с ябълки

Плодов сладкиш с ябълки
Снимка: Веселина Константинова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Колко е хубаво вкъщи винаги да има точно такъв плодов сладкиш с ябълки, не мислите ли?"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч. с набухвател
  • ябълки - 3 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • орехи - 1/ 2 ч.ч.
  • цитрусови есенция
  • масло - 100 г
  • кокосови стърготини - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
  • сол - щипка
  • бакпулвер - 1/2 п.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците.

Разбийте белтъците с щипка сол на гъст сняг.

Прибавете захарта постепенно и продължете с разбиването.

Добавете жълтъците един по един.

Разбийте до еднородност.

Постепенно добавете разтопеното масло на стайна температура.

Прибавете пресятото брашно поетапно.

Добавете бакпулвера, нарязаните орехи, капелата, кокосовите стърготини и цитрусовата есенция.

Настържете ябълките и изстискайте сока. Прибавете към сместа.

Разбъркайте до еднородност.

Застелете дъното на тавичка с подвижен ринг с хартия за печене. Поръсете с олио.

Разстелете тестото и загладете.

Изпечете ябълковия сладкиш на 180 °C до готовност.

Проверете готовността с дървена клечица.

Поръсете плодовия сладкиш с ябълки с пудра захар.

Преди поднасяне нарежете рерто сладкиша.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: