Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Моите икономични домашни питки

Моите икономични домашни питки

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Моите икономични домашни питки
Снимка: Lenka
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Можете да си правите сандвичи, а можете да ги хапвате просто така, например със сирене и шунка"

Необходими Продукти

  • брашно - 700 г
  • вода - 400 мл
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • олио - 10 ч.л.
  • мая - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете водата и маята и добавете захарта. В друг съд сложете брашното и солта, след това добавете олиото и активираната мая. Замесете тесто за питки и нека да престои 1 час.

От тестото оформете руло и го разделете на 10 топки. Разточете питките с точилка с дебелина на малък пръст и ги оставете за половин час.

Поставете плоските питки върху хартия за печене и ги печете на 200 градуса за 15-20 минути.

Моите икономични домашни питки са чудесно допълнение към обяда или вечерята.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: