Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Моите пухкави питки цветя

Моите пухкави питки цветя

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k2k3
Моите пухкави питки цветя
Снимка: Дони Ники
1 / 7
04/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Подаряваме ви букет цветя, но не какъв да е, а специален - от питки"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. (1 жълтък се отделя за намазване)
  • олио - 1 с.л за намазване
  • прясно мляко - 2 ч.ч. (400 мл) топло
  • мая - 42 г
  • захар - 3 с.л.
  • масло - 125 г разтопено
  • брашно около - 800 г
  • сол - 1 ч.л.
  • сирене - 250 г
  • сусам
  • маково семе - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлото прясно мляко се разтваря маята със захарта и 3 с.л. брашно. Когато се активира, се прибавя към яйцата, солта и маслото.

От всички продукти се замесва много меко и нелепнещо тесто.

Оставя се на топло, докато удвои обема си.

Тестото се разделя на топчета с еднаква големина. Разстилат се в кръг и средата се поставя натрошеното сирене.

Събира се на вързопче хлебчетата и отново се оформя топче, което се нарязва, както е показано на снимката.

Красивите малки питки се намазват с жълтък + олио, поръсва се в средата маково семе и сусам.

Моите пухкави питки цветя се пекат на 180 °C на вентилатор.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: