Начин на приготвяне
Първо запържете наситнения лук в загретите олио и масло.
Когато омекне, сипете брашното и поръсете със солта, след което разбъркайте за кратко и налейте млякото. Разбивайте с помощта на телена бъркалка, за да изчезнат всички бучици.
Наситнете спанака със скилидката чесън и ги прибавете в тигана. Овкусете със сол и черен пипер и задушавайте до сгъстяване на сместа, като не спирате да бъркате.
Накрая трябва да получите гъста смес, като при прокарването на лъжица да се образува път, който не се съединява лесно. Прибавете настъргания кашкавал и бъркайте до пълното разтопяване.
Свалете от огъня и прехвърлете сместа в купа. Покрийте добре с фолио за свежо съхранение и когато се охлади напълно, приберете в хладилник - нека престои 8 часа.
Извадете сместа и започнете да оформяте крокетите. Гребвайте с лъжица и размачкайте с ръка до получаване на характерната форма. В случай, че сместа лепне, навлажнявайте леко ръцете си.
Готовите крокети оваляйте в следната последователност - брашно, разбито яйце и галета.
Загрейте олиото на силен котлон и изпържете до получаване на хубав златист цвят. Отцеждайте от излишната мазнина върху кухненска хартия.
Поднесете със сос и салата по избор.
Крокетите със спанак и хрупкава коричка са готови.