Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Моят плодов тарт с боровинки и ягоди

Моят плодов тарт с боровинки и ягоди

Моят плодов тарт с боровинки и ягоди
Снимка: Росица Петрова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Поглезете себе си и близките с един разкошен тарт с горски плодове"

Необходими Продукти

  • за масления блат
  • брашно - 150 г
  • овесени ядки - 30 г
  • краве масло - 100 г
  • захар - 60 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • крем
  • маскарпоне - 250 г
  • пудра захар - 80 г
  • крема сирене - 125 г
  • яйца - 2 бр.
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • чия - 2 с.л.
  • лимони - кората на 1/2 цитрус
  • боровинки - 200 г пресни + за декорация
  • ягоди - 200 г за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и добавете към него сухите съставки - захар, бакпулвер, ванилия и щипка сол.

Прибавете към тях маслото, нарязано на кубчета, което трябва да е добре охладено.

Смесете ги с пръсти като втривате, докато се образуват маслени трохи.

След това добавете овесените ядки и едно яйце, предварително разбито.

От посочените продукти замесете маслено тесто, което увийте в стреч фолио и поставете в хладилник за половин час.

Охладеното тесто разточете на кръгла форма за тарт с диаметър малко по-голям от тавичката, която ще ползвате. Може да сложите тестото за тарта направо във формата за печене и с пръсти да го оформите. Изберете вариант, който е по-лесен за вас.

С вилица надупчете основата и върнете в хладилник за още 15-20 минути.

През това време загрейте фурната на 180 градуса.

Сложете масления блат в гореща фурна да се пече за 20 минути.

Веднага се заемете с направата на крема за тарта с боровинки.

В купа смесете маскарпонето, крема сиренето и пудрата захар. Разбъркайте до хомогенност. След това прибавете яйцата едно след друго, като разбърквате след всяко добавено.

Настържете на фино ренде кората на половин лимон.

Прибавете я към сместа заедно с ванилията и чията. Разбъркайте колкото да се смесят съставките.

Извадете блата от фурната, залейте го с крема и поръсете боровинките, като леко ги притиснете в сместа и върнете във фурната за още 25 минути.

След това извадете от фурната готовия тарт и оставете да се охлади напълно, преди да декорирате с пресни ягоди и боровинки.

Преди сервиране поставете плодовия тарт в хладилник за поне 2-3 часа и след това му се насладете.

Моят плодов тарт с боровинки и ягоди е просто неустоим!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: