Начин на приготвяне
В класическата френска традиция ще изградите този ароматен сос в тигана, като, първо, намалите виното и лимона, след което ще го използвате, за да отделите от дъното покафенелите парченцата от риба. Добавянето на нарязано ситно масло образува емулгиран сос, който е най-добре да се яде веднага - което е лесно да се направи, тъй като сосът е невероятно вкусен!
В тиган комбинирайте лука, виното и лимоновия сок и оставете да заври. Варете, докато течността се намали до 1/4 чаша, приблизително 7-10 минути.
Накълцайте маслото на ситно, като запазите 2 супени лъжици за приготвяне на рибата.
Когато течностите намалят, свалете тенджерата от котлона и разбъркайте 4 супени лъжици масло, каперсите, 1/4 чаена лъжичка сол, черен пипер, мащерка и риган. Оставете да стои на котлона, за да се затопли, като от време на време се разбърква, за да се запази сосът емулгиран.
В голям тиган за соте разтопете останалите 2 супени лъжици масло на умерен огън. Поръсете останалата сол върху рибните филета и ги поставете в тигана. Гответе 3-4 минути от първата страна, след което внимателно завъртете рибата. Гответе, докато рибата се сготви, около 4-6 минути повече. Преместете рибата фагри наоколо, за да не залепне за тигана, намалете котлона.
Прехвърлете сготвената риба в чиния или чинии за сервиране. Веднага изсипете соса в горещия тиган, като остържете парченца от риба, продължавайте да бъркате, докато всичко се смеси. Залейте рибата със сос и сервирайте.
Предложение за сервиране:
Това ястие е прекрасно богато, така че една салата от спанак или задушени зеленчуци (зелен боб, броколи, тиквички, сварен картоф, моркови биха били идеални. Препечена багета или ориз, също би било чудесно.
Насладете се на филе от фагри със сос!