Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Коледна пита с традиционни късмети

Коледна пита с традиционни късмети

VecaVeca
Мастър Шеф
296832k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Коледна пита с традиционни късмети2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Бърза и много вкусна коледна пита, която ще създаде уют и усмивки на всички вкъщи"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • газирана вода - 300 мл минерална
  • брашно - 2 ч.ч. бяло пшенично
  • царевично брашно - 3 ч.ч.
  • олио - 1.5 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • сол - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с миксер, добавете газирана минерална вода и отново разбийте с миксера.

След това добавете към разбитите яйца смесеното бялото пшенично брашно, смесено с бакпулвера, добавете царевичното брашно, олиото, солта и разбъркайте с кухненски робот, за да комбинирате всички съставки.

Изсипете сместа в тава за печене, застлана с хартия за печене. Печете в добре загрята фурна на 180 °C за 10 минути.

През това време отделно увийте монета, дрян, царевично зърно, семки от тиква, семена от боб, босилек, коледно дърво и пшенично зърно в алуминиево фолио.

След 10 минути печене извадете тавата от фурната и направете малки дупчици върху домашната питка 8 на брой и във всяка сложете по едно от увитите в алуминиево фолио.

Върнете тавата във фурната, увеличете температурата до 200 °C и печете чесъна за още 20 минути.

Извадете готовата коледна пита от фурната, покрийте я с чиста кухненска кърпа и я оставете да се охлади.

Забележка: Измерете бяло пшенично брашно, пресято брашно и олио с чаша за кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: