Начин на приготвяне
Брашното смесваме с водата, добавяме маслото и втриваме с ръце до получаване на трохи.
Добавяме водата, омесваме тесто.
Разделяме на четири равни части тестото за пай, фолираме го и оставяме в хладилника за 30 минути.
През това време си задушаваме лука в зехтина, добавяме почистените и нарязани гъби и готвим 10-15 минути. Добавяме сол, соев сос черен пипер.
Тестото разточваме с диаметър около 20 см. Във формата поставяме хартия за печене и поставяме тестото.
На дъното стържем кашкавал слагаме от гъбената плънка и завиваме краищата.
Мажем с жълтък апетитните солени пайове и печем на 200°C за 20 минути.
След това изваждаме солените галети, правим малка дупка в средата и чукаме яйцата.
Връщаме във фурната и печем до запичане на яйцата гъбените галети с яйца.