Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен гювеч с бамя и картофи на фурна

Постен гювеч с бамя и картофи на фурна

Постен гювеч с бамя и картофи на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Няма значение, че няма месо в този гювеч - пак е ужасно вкусен"

Необходими Продукти

  • бамя - 1 шепа
  • картофи - 800 грама
  • гъби - 4 броя
  • моркови - 2 бр.
  • патладжани - 1/2 бр.
  • чушки - 1 червена
  • домати - 5 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на по-едро картофите, прехвърлете ги в гювеча.

Добавете бамята, настърганите домати, нарязаниите морков, чушка, гъби и патладжан.

Разбъркайте зеленчуците и ги овкусете със сол и червен пипер, поръсете с малко брашно.

Налейте чашка и половина топла вода и олиото.

Похлупете зеленчуковия гювеч и пъхнете в студена фурна.

Включете на 200 градуса и печете около час.

Поръсете готовия гювеч с прясно нарязан магданоз.

Постният гювеч с бамя и картофи на фурна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: