Начин на приготвяне
В съд на водна баня разтопете кокосовото масло и шоколада. След това оставете леко да се охлади.
Настържете една малка тиквичка на едро ренде без да я белите.
В друг съд разбийте яйцата и захарта. Прибавете на струя шоколадовата смес, като бъркате непрекъснато.
Пресейте брашното от рожков, лимецовото брашно и бакпулвера и ги добавете на части към сместа. Ще се получи много гъсто тесто.
Накрая добавете настърганата тиквичка и есенция бадем. Разбъркайте сместа до хомогенност.
Намажете правоъгълна тава с размери 15х20 см с малко меко масло и сипете кейковата смес. Отгоре наредете няколко сурови бадемови ядки.
Сложете шоколадовия сладкиш в загрята фурна на 180 градуса и печете 35-40 минути до суха клечка.
След изпичане извадете от формата и охладете върху решетка.
Пълнозърнестият шоколадов кейк с тиквички и бадеми е готов.