Джолан на тиган

Marto_86Marto_86
Новак
11
Джолан на тиган1 / 2
21/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Готвене35 мин.
Общо80 мин.
Порции6
"Че какво друго му трябва на човек освен едно вкусно джоланче на тиган"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се обезкостява и се нарязва на малки хапки, които се накисват с водката и се оставят за около един час.

Кокалът от джолана се слага да се вари, като водата трябва да е малко, колкото да облече и да се получи максимално силен бульон.

След като е престоял свинският джолан, се запържва в зехтина до златисто заедно с чесъна.

Лукът се реже на средно дебели колелца и се пече, докато потъмнее и се карамелизира.

Към запържения джолан се прибавят 350 мл от бульона, печения лук, чушките и маслините и се готви на среден огън 25-30 мин, като не се слага капак, за да може течността да се сгъсти.

Добавят се пресните гъби, маслото и подправките.

Готви свинското с гъби се още 5-7 мин.

След като изключите котлонът, добавете сол на вкус към джолана на тиган.

Добър апетит!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: