Начин на приготвяне
Джоланът се обезкостява и се нарязва на малки хапки, които се накисват с водката и се оставят за около един час.
Кокалът от джолана се слага да се вари, като водата трябва да е малко, колкото да облече и да се получи максимално силен бульон.
След като е престоял свинският джолан, се запържва в зехтина до златисто заедно с чесъна.
Лукът се реже на средно дебели колелца и се пече, докато потъмнее и се карамелизира.
Към запържения джолан се прибавят 350 мл от бульона, печения лук, чушките и маслините и се готви на среден огън 25-30 мин, като не се слага капак, за да може течността да се сгъсти.
Добавят се пресните гъби, маслото и подправките.
Готви свинското с гъби се още 5-7 мин.
След като изключите котлонът, добавете сол на вкус към джолана на тиган.
Добър апетит!