Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Хлебчета с полента

Хлебчета с полента

StefanStefan
Готвач
10040474
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Хлебчета с полента
Снимка: Stefan
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
145 мин.
Порции
7
"Вече усещаме аромата на току-що изпечените хлебчета"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • полента - 100 г
  • мая - 1 пак.
  • сол
  • топла вода - 380 мл
  • захар - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • яйце - 1 бр.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези малки питки сипете брашното, маята и захарта в купа. Залейте с топлата вода и разбъркайте.

Прибавете полентата, зехтина и яйцето. Замесете тесто и оставете да отстои 60 минути.

Разделете тестото на 7 топки.

Сложете ги в тава с хартия за печене на дъното и поръсете със сусам.

Оставете да стоят още 60 минути пухкавите хлебчетата.

Печете хлебчета с полента на 200°C 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Георги Димов
Георги Димов
Много вкусни хлебчета. Аз импровизирах и добавих семена от черен кимион. Получи се много добре, с леко ориенталски привкус.
11.12.2022 14:13