Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Запеканки»Картофи с кайма на фурна

Картофи с кайма на фурна

StefanStefan
Готвач
10039474
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Картофи с кайма на фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Апетитни картофи в компанията на сочно месце - проверено добра комбинация!"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр.
  • кайма - 500 г
  • тиквички - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 60 г
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 3 с.л.
  • сирене - 5 с.л. настъргано
  • прясно мляко - 30 мл
  • домати - 2 с.л. консервирани
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите цели.

Каймата сипете в подходяща купа, настържете тиквичките върху месото, прибавете нарязания лук, магданоза и прибавете яйцето, солта, черния пипер и олиото и разбъркайте добре с ръце.

В огнеупорна тава сипете олио на дъното, сложете месото и го оформете като картофчета.

Намачкайте сварения картоф, прибавете му сирене и мляко, сол, черен пипер и разбъркайте.

Оформете сместа от картофите във форма на картофи и наредете върху месото.

Смесете доматите с вода. Залейте картофите с кайма.

Печете сочната запеканка 30 минути на 200 °C.

Картофи с кайма на фурна от които всички ще си оближат пръстите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: