Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Печено свинско в бира

Печено свинско в бира

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Печено свинско в бира2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
160 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • свинска рибица - 1.5 кг обезкостена
  • бира - 500 мл тъмна
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 2 глави
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 3 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр. стрит
  • мащерка
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 150 градуса. Почистете месото, ако има тлъстини и го нарежете на пържоли. В малка купичка смесете дафиновия лист, мащерката, ригана и солта.

Втрийте подправките в месото. Поставете го в плитка купа, покрийте го добре с фолио и охладете за около 2 часа в хладилник. Загрейте олиото в тиган на умерен огън.

Запържете месото много добре от всички страни. След това го прехвърлете в огнеупорно гърне. Поставете лука и чесъна в тигана и ги задушете за около 5 минути. Добавете захарта и бирата.

Кипнете сместа и я изсипете върху свинското. Оставете го да се пече около 2 часа. Извадете го от гърнето и го оставете с чиния.

В малка чинийка смесете маслото и брашното. Загрейте соса и го кипнете. Добавете още масло, за да се сгъсти. След 3 минути свалете от огъня. Всяка порция се залива с малко от соса и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: