Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена питка»Сръбска пълнена пита със зеленчуци

Сръбска пълнена пита със зеленчуци

StefanStefan
Готвач
10040474
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сръбска пълнена пита със зеленчуци
Снимка: Stefan
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Опитайте тази пълнен питка, тутманик, пирог и след това споделете вашите впечатления с нас"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 10 г
  • кисело мляко - 150 мл
  • прясно мляко - 150 мл
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • за пълнежа
  • моркови - 2 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 2 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън на прах - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата, млякото, киселото мляко. Добавете солта, брашното и бакпулвера.

Изсипете половината от сместа във формата за печене.

Настържете морковите и тиквичките.

Нарежете лука на ситно.

Смесете зеленчуците, олиото и подправки и залейте сместа във формата.

След това залейте другата част от тестяната смес върху зеленчуците и изпечете пирога.

Печете пълнената питка на 200 °C за 35 минути.

Хапвайте тази пълнена пита със зеленчуци и за закуска или пък когато и да огладнеете през деня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: