Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Меки кифлички с кашкавал и сирене

Меки кифлички с кашкавал и сирене

Меки кифлички с кашкавал и сирене
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
64
"Пригответе тези солени кифлички и винаги си носете по няколко във вас за моментите, в които сте гладни, но знаете, че обядът или вечерята е след няколко часа"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • сирене - 200 г
  • сол - 1 к.л.
  • кашкавал - 200 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • жълтък - за намазване
  • краве масло - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете сиренето и кашкавал на ренде и ги сипете в купа. Добавете при тях мекото масло.

Сипете содата, киселото мляко и брашното, което сте пресяли предварително. Омесете всички съставки, да се получи меко тесто за кифлички.

Направете топка, увийте го в стреч фолио и оставете в два часа в хладилник. Разделете на 8 топки, разточвайки топките на кръгли кори.

Нарежете на триъгълници, сложете от плънката, завийте от върха към широката част и оформете вашите кифлички.

Наредете солените кифлички в тава с хартия за печене.

Печете меките кифлички с кашкавал и сирене за 20 мин. на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: