Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Меки мъфини със сирене и кашкавал

Меки мъфини със сирене и кашкавал

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Меки мъфини със сирене и кашкавал
Снимка: Марияна
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Топящи се в устата солени мъфини, които са подходящи за закуска, за парти, за гости и най-вече - за изяждане"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 1/3 ч.ч.
  • маргарин - 4 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • сода бикарбонат - 1/3 ч.л.
  • бакпулвер - 3 - 4 г
  • сирене - 120 г
  • кашкавал - 6 малки парченца за отгоре
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам яйцето с щипка захар и щипка сол. Добавям маргарина. Използвах Promienna Gold /ароматен е и не е твърд/.

Шупвам содата в млякото. Натрошавам сиренето. Пресявам брашното и му добавям бакпулвера. Обърквам всичко добре. Намазнявам си добре формите за мъфини и посипвам леко с брашно.

Нарязвам си 6 малки тънки парченца кашкавал, големината е приблизително колкото диаметъра на мъфина. Изсипвам сместа с помощта на лъжица, защото е гъстичка, равномерно и заглаждам пак лъжица.

Отгоре слагам по едно тънко парченце кашкавал. Да не ви притеснява, че е гъста сместа - стават меки, пухкави и много вкусни.

Пека на 180 градуса загрята фурна. Хапваме ги топли с айрян или компот.

Да ви е сладко!

От сместа стават 6 бр. солени мъфина.

Меките мъфини със сирене и кашкавал са много вкусни.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за вкусни солени мъфини, домашен солен кекс или тези разкошни соленки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
А може ли вместо маргарин,да сложим разтопено краве масло?
14.11.2023 18:06
Albena Markova
Albena Markova
Станаха много вкусни! И аз добавих още едно яйце. Иначе ми се получиха 9 мъфина :)
23.04.2017 12:05
1
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
И аз взех, че добавих още едно яйце, защото сместа беше много гъста и неможеше да се разбърка. Сега се пекат и изглеждат много добре, нямам търпение да ги пробвам. Благодаря!
18.02.2017 10:44
3
1
2
Покажи всички подкоментари
Марияна
Марияна
Благодаря, радвам се че са ви харесали.Наистина са вкусни и не много скъпи, и винаги се получават добре.
20.10.2016 22:49
Потребител#178589
Потребител#178589
Получиха се чудесни по рецептата ! Нямах кашкавал на вилата и използвах поръска от семена , но ..се съчетаха идеално с новото домашно вино ;)
20.10.2016 20:32
1
1
Потребител#173178
Потребител#173178
Много ми хареса как се получиха. Само, че аз добавих и половин чаша вода....защото още като прибавях брашното стана ясно, че течността няма да ми стигне. Благодаря!
13.08.2016 19:18
1
2
1
Покажи всички подкоментари