Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Меки кифлички с шоколад

Меки кифлички с шоколад

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Меки кифлички с шоколад
Снимка: Яница Николова
1 / 3
12/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
"Хапвайте с апетит вкусни меки кифлички с шоколад, защото животът е прекалено кратък, за да се притеснявате за всеки излишен килограм"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • прясна мая - 1 кубче (42 г)
  • брашно - 5 с.л.
  • прясно мляко - 400 мл
  • захар - 3 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • брашно - 620 г
  • олио - 200 мл
  • Плънка
  • мармалад - по избор около 200 г
  • сирене
  • шоколадов кувертюр
  • Още
  • жълтък - за намазване
  • поръски - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В затопленото мляко се слага захарта маята, петте лъжици брашно и се оставя да шупне около 15 минути.

След това се прибавят другите съставки и се меси меко тесто.

Втасва до удвояване на обема. Тестото се дели на две парчета.

Всяко се разточва на кора 3 мм и се нарязва на 16 триъгълника.

Краищата се разширяват с пръсти и се поставя плънка и двете крайчета на тестото се прибират навътре.

Навиват се на кифлички, като острата част се дърпа леко.

Намазват се с разбития жълтък и без да втасват, се пекат в загрята фурна на 190 градуса до златист цвят.

Плънката може да е солена или сладка по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: