Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печен морски костур

Печен морски костур

Кирил МихайловКирил Михайлов
Помощник Готвач
573392931
Печен морски костур
Снимка: Кирил Михайлов
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Печен морски костур за вечеря - поднесете с бяло вино и се насладете"

Необходими Продукти

  • морски костур - 500 г филе
  • магданоз - 1 с.л. пресен
  • чесън - 3 скилидки счукани
  • зехтин - 1 с.л. екстра върджин
  • бяло вино - 1/3 ч.ч.
  • черен пипер - 2 ч.л. смлян
  • лимони - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете зехтина, чесъна, черния пипер и солта в малка купичка.

Сложете рибата в керамична тава и я намажете с тази смес - залейте я отгоре с бяло вино.

Печете рибата в предварително загрята на 230 °C фурна за около 15 минути.

Поръсете я след това с нарязан на дребно магданоз и я върнете за още 5 минути във фурната.

Поднесете печената риба с много резени лимон.

Печеният морски костур е много вкусен.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: