Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Овнешко задушено в сметанов сос

Овнешко задушено в сметанов сос

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Овнешко задушено в сметанов сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4
"Тази рецепта ще ви накара да се влюбите в овнешкото месо"

Необходими Продукти

  • овнешко бутче - 1 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • заквасена сметана - 1 кофичка
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно за овалване
  • магданоз - 1 връзка
  • масло - 2 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме месото и оформяме хубави парчета, които начукваме добре.

Поръсваме ги с черен и червен пипер, овалваме ги в брашно и ги изпържваме до леко порозовяване.

Слагаме ги в гювеч и ги заливаме с водата, сметаната и маслото.

Слагаме капака и задушаваме в умерена фурна около 2 часа.

Когато ястието е готово, го поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: