Начин на приготвяне
Измийте хубаво и сварете предварително агнешките дреболии в подсолена вода за около 40 минути.
Обезпенявайте периодично. При готовност извадете дреболиите и ги нарежете на дребно. Прецедете бульона и го запазете. Междувременно нарежете лука и моркова на дребно.
Загрейте зехтина и запържете лука и моркова за кратко (до омекване). Добавете нарязаните дреболии. Гответе около 5 минути и добавете прецедения бульон.
Оставете супата да ври около 15 минути и добавете нарязаните предварително киселец и магданоз. Разбъркайте хубаво. След 5 минути варене, добавете и фидето.
Варете агнешката супа още 10 минути и накрая застройте с предварително разбитите яйце, брашно и кисело мляко. Отстранете от котлона.
Агнешката супа с киселец е готова.
С агнешки дреболии препоръчваме да опитате и нашата вкусна дроб-сарма.