Пуешка кавърма с праз

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Пуешка кавърма с праз3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Пуешка кавърма с праз за любителите на месните ястия"

Необходими Продукти

  • гъби - 400 г /манатарки или печурки/
  • бяло вино - 250 мл
  • пуешки гърди - 800 г
  • чушки - 5 бр. червени, сушени или мариновани
  • краве масло - 2 с.л.
  • праз - 3 стръка
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л.
  • кайенски пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • мащерка - 2 стръка
  • лучена трева - 1 връзка
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зеленчуците на дребно - чесън, лук, чушки, праз. Пуешките гърди нарежете на дребно и ги запържете в масло и олио. Махнете ги от тигана и отделен настрани.

В същата мазнина задушете праза, лука и чесъна, може добавете и гъбите. Гответе около пет минути. Добавете наситнените чушки. Овкусете с черен пипер, сол, мащерка и двата вида червен пипер.

Налейте виното, добавете пуешкото месо и гответе любимата кавърма за около 25 мин.

Поднесете кавърмата с пуешко с магданоз, лучена трева и други подправки по избор.

Пуешката кавърма с праз е много лесна и вкусна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Страхотна била пуешката кавърма!!!
22.08.2022 20:54