Начин на приготвяне
Лимецовото брашно се пресява в купа, в която ще се меси.
Прибавя се солта и се разбърква много добре.
Сухата мая се изсипва в малка купа, прибавя се захарта, шипка сол и 50 мл топла вода.
Разбърква се много добре и се оставя да шупне.
Яйцата се разбъркват на пяна, след което към тях се прибавя козето кисело мляко и се разбърква много добре.
В кладенчето се изсипват яйцата с киселото мляко и шупналата мая.
Олиото се разбърква в останалата вода.
На тънка струя при продължително бъркане се прибавя към брашното.
Замесва се меко тесто, което не трябва да лепне.
Тестото се завива с кърпа и се оставя за 20 мин.
След като тестото си почине, се слага във формата върху хартия за печене, в която ще се пече лимецовия хляб.
Оставя се още 10 мин във формата, без да се покрива с кърпа.
Фурната се загрява на 220 °C, домашният хляб се слага във фурната, след което градусите се намаляват на 180°C
Печете лимецовия хляб с козе мляко 10 мин на долен реотан, след което се пече 30 мин на долен и горен реотан.