Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Лимецов хляб с козе мляко

Лимецов хляб с козе мляко

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Лимецов хляб с козе мляко
Снимка: Мария Божилова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Пухкав лимецов хляб, с който всяко ястие е много по-вкусно"

Необходими Продукти

  • лимецово брашно - 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • козе кисело мляко - 6 с.л.
  • олио - 50 мл
  • суха мая - 14 г
  • кафява захар - 3 ч.л. мокра
  • сол - 1 ч.л.
  • топла вода - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимецовото брашно се пресява в купа, в която ще се меси.

Прибавя се солта и се разбърква много добре.

Сухата мая се изсипва в малка купа, прибавя се захарта, шипка сол и 50 мл топла вода.

Разбърква се много добре и се оставя да шупне.

Яйцата се разбъркват на пяна, след което към тях се прибавя козето кисело мляко и се разбърква много добре.

В кладенчето се изсипват яйцата с киселото мляко и шупналата мая.

Олиото се разбърква в останалата вода.

На тънка струя при продължително бъркане се прибавя към брашното.

Замесва се меко тесто, което не трябва да лепне.

Тестото се завива с кърпа и се оставя за 20 мин.

След като тестото си почине, се слага във формата върху хартия за печене, в която ще се пече лимецовия хляб.

Оставя се още 10 мин във формата, без да се покрива с кърпа.

Фурната се загрява на 220 °C, домашният хляб се слага във фурната, след което градусите се намаляват на 180°C

Печете лимецовия хляб с козе мляко 10 мин на долен реотан, след което се пече 30 мин на долен и горен реотан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: