Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Яхния с петел, печурки и лук

Яхния с петел, печурки и лук

Яхния с петел, печурки и лук
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"След любимите яхнии тази с петел и гъби се нарежда на първо място"

Необходими Продукти

  • петел - 1 бр. домашен
  • кралски печурки - 400 г
  • брашно - 2 с.л.
  • домати - 1 ч.ч. консервирани
  • магданоз
  • бяло вино - 150 мл
  • олио - 5 с.л.
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • бахар - 2 - 3 зрънца
  • захар - 1 к.л.
  • дафинов лист - 2 листа
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете това домашно петле в тенджера с подсолена вода и го сварете.

След това го обезкостете и го разделете на парчета.

Заделете част от месото за друго ястие, а с останалото пригответе вкусната яхнийка.

Нарежете лука на полумесеци с остър нож и го задушете с малко мазнина и вода.

Добавете малко след това нарязаните гъби и морковите.

Долейте бяло вино и след като алкохолът се поизпари, изсипете брашното и червения пипер.

Прибавете консервираните домати към ястието и бъркайте.

Ако ви се струва много гъсто, добавете малко от бульона, в който варихте петлето.

Добавете малко захар, сол, дафинов лист и бахар.

Прибавете месото от сварения петел и продължете да готвите апетитната яхния.

По желание при сервиране я поръсете с пресен магданоз и смлян черен пипер.

Яхнията с петел, печурки и лук е много вкусна.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: