Начин на приготвяне
Сложете това домашно петле в тенджера с подсолена вода и го сварете.
След това го обезкостете и го разделете на парчета.
Заделете част от месото за друго ястие, а с останалото пригответе вкусната яхнийка.
Нарежете лука на полумесеци с остър нож и го задушете с малко мазнина и вода.
Добавете малко след това нарязаните гъби и морковите.
Долейте бяло вино и след като алкохолът се поизпари, изсипете брашното и червения пипер.
Прибавете консервираните домати към ястието и бъркайте.
Ако ви се струва много гъсто, добавете малко от бульона, в който варихте петлето.
Добавете малко захар, сол, дафинов лист и бахар.
Прибавете месото от сварения петел и продължете да готвите апетитната яхния.
По желание при сервиране я поръсете с пресен магданоз и смлян черен пипер.
Яхнията с петел, печурки и лук е много вкусна.
Добър апетит!