Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Дроб Сарма»Дроб сарма с гъби и спанак без месо

Дроб сарма с гъби и спанак без месо

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Дроб сарма с гъби и спанак без месо
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
04/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Вегетарианска дроб сарма с гъби и спанак, който с удоволствие ще опитаме много скоро"

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • спанак - 100 г замразен
  • пресен лук - 2 връзки
  • джоджен - 1 с.л. сух
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • олио - 5 с.л.
  • сол
  • За заливката
  • брашно - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • сода - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на дребно лука и го сложете в голям тиган заедно с нарязаните гъби, за да се задушават.

Прибавете измития ориз и разбъркайте добре.

Добавете след това спанака заедно с 1/2 ч.ч. вода.

Овкусете всички продукти със сол, черен пипер, червен пипер и сух джоджен.

Щом оризът поеме всичката вода, прехвърлете сочната дроб сарма без месо в голяма тава, долейте още 2 и 1/2 ч.ч. вода, завийте я с алуминиево фолио и я сложете да се пече на около 200 °C.

Малко преди да е готова, махнете фолиото и я залейте с предварително разбитите заедно яйца, кисело мляко, сода и брашно.

Върнете вегетарианското ястие за още 15 минути във фурната.

Дроб сармата с гъби и спанак без месо е много вкусна.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много пъти съм я правила, но без рецепта, а просто по вкус. И с рецепта ми се получи чудесно. Само не е лошо, след като е с фолио да пише, колко време ориентировъчно се пече.
27.05.2022 20:45