Начин на приготвяне
Нарежете на дребно лука и го сложете в голям тиган заедно с нарязаните гъби, за да се задушават.
Прибавете измития ориз и разбъркайте добре.
Добавете след това спанака заедно с 1/2 ч.ч. вода.
Овкусете всички продукти със сол, черен пипер, червен пипер и сух джоджен.
Щом оризът поеме всичката вода, прехвърлете сочната дроб сарма без месо в голяма тава, долейте още 2 и 1/2 ч.ч. вода, завийте я с алуминиево фолио и я сложете да се пече на около 200 °C.
Малко преди да е готова, махнете фолиото и я залейте с предварително разбитите заедно яйца, кисело мляко, сода и брашно.
Върнете вегетарианското ястие за още 15 минути във фурната.
Дроб сармата с гъби и спанак без месо е много вкусна.
Добър апетит!
Коментари