Начин на приготвяне
Почистваме прасковите от костилките и ги обелваме. Нарязваме ги на дребно. Сипваме ги в касерола и добавяме кафявата захар.
Задушваме ги на умерена температура на котлона до изпарение на течността. Добавяме канелата, ванилията и джинджифила. Оставяме плънката да се охлади.
Върху плота поставяме 1 кора за баница и я намазваме равномерно с олио. В единия тесен край разпределяме 1-2 лъжици от плънката. Навиваме на руло и оформяме на охлювче.
Така приготвяме и останалите сладки банички и ги подреждаме в тефлонова тава. Отгоре ги намазваме с малко олио.
Печем сладките охлювчета с праскови и кафява захар на 180 градуса за около 20 минути.
Ако обичате постни сладкиши, ще оцените подобаващо и тази рецепта за сладки охлювчета.