Френски омлет

Френски омлет
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Ако не се сещате какво друго може да хапнете днес за обяд или вечеря, един пухкав омлет винаги е добра опция"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • бял пипер
  • черен пипер
  • масло - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на френски омлет първото, което правим, е да счупим яйцата в купичка и след това разбиваме много добре.

Разбиването продължава, докато изчезнат следите от белтък.

Поръсваме със солта, черен и бял пипер.

Вземаме тиган с незалепващо покритие, в който поставяме маслото и оставяме на умерена температура, докато се разтопи.

Добавяме яйцата и започваме да разбъркваме с шпатула, като едновременно разклащаме тигана.

Когато леко се сгъстят яйцата, спираме да разклащаме.

Разпределяме в слой, който е равномерен и прибираме стърчащите парченца по ръбовете навътре.

Сваляме от огъня, като накланяме тигана и започваме с помощта на шпатулата леко да нагъваме омлета.

След като е готов, прехвърляме в чиния.

Оформя се омлет, който трябва да прилича на бадем или пура.

Сервираме този вкусен омлет от френската кухня с нарязан домат или зелена салата, според вашето желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Венцеслав Вълканов
Венцеслав Вълканов
Много вкусно и елегантно
17.05.2022 22:32