Басбуса - египетски сладкиш

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Басбуса - египетски сладкиш
Снимка: Lenka
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Готови ли сте за екзотично пътешествие в Близкия изток?"

Необходими Продукти

  • грис - 400 г
  • захар - 200 г
  • кокос - 200 г
  • олио - 200 мл
  • прясно мляко - 200 мл
  • ванилова захар
  • мая - 20 г, суха
  • кисело мляко - 150 мл
  • захарен сироп
  • захар - 200 г
  • вода - 150 мл
  • резен лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За сиропа в малка тенджерка сипете захарта, водата и резен лимон.

Сложете на котлона, докато захарта не се разтопи - около 10 минути на тих огън.

За основната част на нашия сиропиран сладкиш в дълбока купа сипете гриса, кокоса, захарта, олиото, прясното и киселото мляко, маята, ваниловата захар.

Бъркайте добре, докато всичко не се смеси.

Сипете сместа в тава и печете на 180 °C 20 до 30 минути.

Извадете от фурната и залейте със сиропа. Декорирайте с кокосови стърготини.

Басбуса - египетския сладкиш е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: