Пилешка супа с паста

Пилешка супа с паста
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Със сигурност след тази пилешка супа няма да огладнеем дълго време"

Необходими Продукти

  • пилешки фенери - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • лук - 1 бр.
  • макарони - 1 шепа и половина
  • чушки - малко парче червена
  • куркума
  • черен пипер
  • сол
  • къри
  • за застройката
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 125 г
  • брашно - 1 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкия фенер и го обезкостете.

Нарежете картофите на кубчета, а всички останали зеленчуци на дребно - задушете ги в голяма тенджера с малко мазнина.

Прецедете бульона от варенето и го налейте при зеленчуците.

Изсипете късчетата месо, макароните и подправките и ги варете до готовност.

За застройката на супата разбъркайте жълтъка, брашното и млякото с телена бъркалка.

Налейте вътре един черпак от бульона на супата, разбъркайте и излейте застройката в пилешката супа.

Върнете я на котлона за още няколко минути до завиране.

Оставете пилешката супа с паста да се охлади малко и я сервирайте.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: