Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови Кюфтета»Печени кюфтета от тиквички с пармезан

Печени кюфтета от тиквички с пармезан

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Печени кюфтета от тиквички с пармезан
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
06/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Изобщо не го мислете, ами направо се захващайте с вечерята от здравословни тиквени кюфтенца"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. средни
  • яйца - 2 бр.
  • пармезан - 50 г
  • топено сирене - 100 г
  • брашно от лимец - 6 с.л.
  • брашно от елда - 2 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • копър - 1/2 връзка пресен
  • зехтин - за намазване и поливане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези вкусни и здравословни кюфтета от тиквички, първо, обелих и настъргах тиквичките на едро ренде.

Посолих с малко сол и оставих да се отцедят за около час.

След това изстисках и добавих всички останали съставки и разбърках с лъжица.

Трябва да се получи гъста смес, затова количеството на брашната може да варира.

Поставих хартия за печене в голяма тава и леко я намазах със зехтин. С помощта на две лъжици гребвах от сместа и оформих кюфтета.

Поставих на разстояние едно от друго, отгоре ги полях със струйка зехтин и сложих зеленчуковите кюфтенца да се пекат в предварително загрята фурна на 200 °C с вентилатор за 20-25 минути, докато хубаво се зачервят.

Поднесох веднага с кисело мляко, смесено с чесън и копър.

Бързи, лесни и много вкусни печени кюфтета от тиквички с пармезан.

Опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: