Начин на приготвяне
За тези вкусни и здравословни кюфтета от тиквички, първо, обелих и настъргах тиквичките на едро ренде.
Посолих с малко сол и оставих да се отцедят за около час.
След това изстисках и добавих всички останали съставки и разбърках с лъжица.
Трябва да се получи гъста смес, затова количеството на брашната може да варира.
Поставих хартия за печене в голяма тава и леко я намазах със зехтин. С помощта на две лъжици гребвах от сместа и оформих кюфтета.
Поставих на разстояние едно от друго, отгоре ги полях със струйка зехтин и сложих зеленчуковите кюфтенца да се пекат в предварително загрята фурна на 200 °C с вентилатор за 20-25 минути, докато хубаво се зачервят.
Поднесох веднага с кисело мляко, смесено с чесън и копър.
Бързи, лесни и много вкусни печени кюфтета от тиквички с пармезан.
Опитайте!