Начин на приготвяне
За плодовия тарт първо в дълбок съд разбийте 1 от яйцата, добавете 70 г захар и олио, разбъркайте.
Постепенно добавяйте брашното и омесете тестото с ръце.
Разстелете тестото върху набрашнена повърхност до 7-8 мм, след което го прехвърлете в кръгла форма (диаметър 26 см), застлана с хартия за печене.
Печете 15 минути на 180 градуса.
Изсипете мляко в тенджерата, добавете семената от ванилия, 80 г захар и настърганата лимонова кора, след което оставете да заври.
Разбийте двете яйца с нишестето, след това постепенно добавете към свареното мляко, като бъркате непрекъснато.
Варете 3-4 минути на слаб огън.
Изсипете приготвения крем върху изпечената кора, след това подредете нарязаните плодове по ваш избор.
Охладете добре в хладилник преди сервиране плодовия тарт с крем.
Насладете се на един невероятен плодов сладкиш!