Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Печен карфиол с пармезан

Печен карфиол с пармезан

Korisnik#244021Korisnik#244021
Готвач
6616842
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Печен карфиол с пармезан3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Имате карфиол и нямате представа? Ето ви едно предложение"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • яйца - 2 бр.
  • пармезан - 100 г
  • галета - 100 г
  • чесън на прах - 2 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се измива, почиства и нарязва на розички.

Смесете настъргания пармезан, галетата и чесъна.

Разбийте яйцата, след това оваляйте всяка розичка в яйцата, след това в пармезана и подредете върху хартия за печене.

Поръсете с малко сол, черен пипер и риган.

Поръсете със зехтин.

Печете 20-30 минути на 230 градуса.

Сервирайте печения карфиол с пармезан топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: