Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Мармалад»Шипков мармалад

Шипков мармалад

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Шипков мармалад2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
"Обичан вкус от детството, с който сме отраснали!"

Необходими Продукти

  • шипки - добре узрели 12 кг.
  • захар - 4 кг.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шипките се измиват добре и се слагат в дълбок съд. Заливат се със студена вода до 5 см над повърхността им. Шипките се варят до омекване, след след това се отцеждат и се претриват през гевгир, като се поливат с отварата.

Получената смес се прецежда през сито и се слага в широк съд. Варим при непрекъснато бъркане заедно със захарта, докато не стане гъста еднородна смес.

Докато е още горещ, мармаладът се изсипва в сухи затоплени съдове. Оставяме го открит, докато на повърхността му се образува корица.

Готовият мармалад се покрива с пергаментова хартия и капак.

Съхранява се в тъмно и студено помещение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Паскал
Паскал
Много шипки се навъдиха, трябва да направя нещо.
25.08.2013 14:16
1