Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Панирани пилешки бутчета по мой начин

Панирани пилешки бутчета по мой начин

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12122462196
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Панирани пилешки бутчета по мой начин2 / 2
11/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Добавяте салата, чаша вино и перфектната вечеря е на масата"

Необходими Продукти

  • пилешка бутче - 500 г
  • мляко - 200 мл
  • вода - 200 мл
  • брашно - 100 г
  • галета - 100 г
  • яйце - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън - 1/4 ч.л., смлян
  • чили - 1/4 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете пилешките бутчета в тенджерата и добавете млякото и водата.

Когато бутчетата са сварени, ги оставете настрана.

В чиния се смесва с черен пипер, смлян чесън и чили. В отделна чиния разбийте яйцата.

Сложете брашно и галета в друга чиния.

Първо оваляйте бутчетата в подправките, след това в брашното с галета, след това в яйцата. Сложете панираните бутчетата в сгорещено олио за пържене.

Щом станат кафяви, вадете от олиото и го поставете върху салфетка, за да се отцедят панираните пилешки бутчета по мой начин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: