Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Охлювчета»Питки охлювчета със зеле

Питки охлювчета със зеле

Ivana MirkovićIvana Mirković
Чирак
23711294
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Питки охлювчета със зеле
Снимка: Ivana Mirković
1 / 2
11/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Вкусни охлювчета със зеле - докато ги сложите на масата, те вече са изчезнали"

Необходими Продукти

  • масло - 1/2 ч.ч.
  • пресен лук, нарязан - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • За тесто
  • мая - 10 г, суха
  • вода - 1/4 ч.ч., топла
  • захар - 1 ч.л.
  • мляко - 1/2 ч.ч., топло
  • яйце - 1 бр., голямо
  • масло - 3 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • оцет - 1 с.л. (бял или червен)
  • брашно - обикновено 3 чаши
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • яйца - 1 бр., разбито
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За маслената смес:

Смесете всичко заедно, докато се смесят и оставете настрана.

За тестото:

Разбъркайте сухата мая и 1/4 чаша топла вода в чаша /малка купа, докато се комбинират и оставете настрана.

В голяма купа добавете захар, топло мляко и 1 яйце. Разбъркайте добре. В същата купа добавете олио, сол и оцет. Разбъркайте добре, докато се комбинират. Добавете цялото брашно и бакпулвера и течността с маята. Смесете с кухненски робот.

Поставете върху работна маса и омесете, докато тестото стане гладко и еластично. Оформете на топка, поставете в намазнена тава и покрийте, докато удвои размера си.

След като тестото втаса, загрейте фурната до 200 °C.

Натиснете тестото, за да освободите въздуха, и разделете тестото на 4 равни размера. С помощта на точилка разточете всяко парче тънко и широко, както при приготвянето на много тънка пица.

Подредете слоевете един върху друг, като намажете всеки слой със сместа от масло. Навийте тестото и го разточете. Нарежете на 10-12 парчета.

Поставете малките питки върху лист за печене и оставете да почине 30 минути с кърпа. След това намажете тестените охлювчета с разбито яйце.

Печете питки охлювчета със зеле 30 минути при 200 ° C, докато зелевите охлюви покафенеят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: