Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Сполучливи кифлички меки като памук

Сполучливи кифлички меки като памук

Сполучливи кифлички меки като памук
Снимка: Росица Петрова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Направо са душичка тези кифлички с пълнеж - задължително опитайте и сладките, и солените"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • белтъци - 1 бр.
  • мая - 20 г прясна
  • олио - 50 мл
  • брашно - 650 г
  • сол - 1 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • мас - 50 г
  • захар - 2 с.л.
  • пълнеж
  • мармалад
  • шоколад
  • шунка
  • кашкавал
  • намазване
  • вода - 1 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • за поръска
  • кафява захар
  • маково семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвяне на пухкави кифлички ще ви трябват две тави с квадратна форма или правоъгълна, може да ползвате и тези на фурната. Постелете хартия за печене.

Стоплете прясното мляко, добавете олиото и разтопеното масло. В съд пресейте брашното, направете кладенче и сипете солта. Сипете захарта, начупената мая и прясното мляко. Разбъркайте.

Чукнете яйцата, заделяйки един жълтък за намазване. Добавете мазнината, отделяйки 2 с.л.

Доомесете тестото за кифлички с ръце. Сипете и заделените 2 с.л. мазнина. Разделете на топчета и оформете както желаете.

Онова, което аз направих, е да разделя тестото на 4, да разточа в кръгла форма, нарежете на триъгълници. Завийте кифлички, избирайки пълнеж по желание и оставете 20 мин.

Намажете със смес от вода и жълтък, поръсете сладките със захар, а солените кифлички с маково семе.

Изпечете ги за 15 мин. на 170 градуса. Оставете сполучливите кифлички меки като памук да изстинат на решетка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: