Начин на приготвяне
Измийте, почистете и нарежете на филийки пилешките гърди. Начукайте ги с чук за месо Посолете филетата и поръсен с черен пипер. Намажете с босилеково песто, поставете парче шунка и сирене.
Навийте рулцата и закрепете с клечка за зъби. Запечатайте в тиган с мазнина за 2-3 мин. Сложете в тигана чесъна за минута. Добавете сока от лимон.
След минута сипете и водата, добавете двата вида мащерка и лимоновата кора. Гответе соса за пилешките руладини за 20 мин. или до сгъстяване.
Сипете сметаната и гответе до сгъстяване на сметановия сос още около 10 мин. Добавете пармезана.
Овкусете пилешките руладини в чуден сос с желаните подправки и поднесете.