Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печени ципури по средиземноморски

Печени ципури по средиземноморски

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Печени ципури по средиземноморски
Снимка: Yordanka Kovacheva
4 / 8с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Правилните подправки са ключът към още по-вкусната рибка на фурна"

Необходими Продукти

  • ципура - 2 бр. цели
  • сол
  • лимони - 1 бр.
  • розмарин - 2 клонки
  • магданоз - 5 стръка пресен
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • мащерка - 4 стръка прясна
  • копър - 5 стръка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре рибата и я измийте. Намажете навсякъде ципурата със сол и зехтин. Сложете подправките върху рибите.

Намазнете тавата за печене. Сложете ципурите и поръсете с още малко мазнина. Сложете парче лимон.

Печете рибата за половин час на 200 градуса. Когато очите на рибите побелеят, те са готови.

Сервирайте печената ципура с резени лимон.

Махнете клонките билки от печените ципури по средиземноморски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: