Лятна манджа с бамя

Лятна манджа с бамя
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Ако имате бамя на разположение, оползотворете я в тази лятна манджа"

Необходими Продукти

  • бамя - 1 шепа
  • лук - 2 глави
  • чушки - 4 бр. червени
  • чушки - 3 бр. зелени
  • патладжан - 1 бр.
  • домати - 4 - 5 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме двата вида чушки и бамята и нарязваме на средно големи парчета.

Нарязваме и патладжана на кубчета и поставяме в купа с подсолена вода.

Това го правим, за да може да се отстрани горчивият вкус и чернилката.

В съд изсипваме олио и оставяме да се загрее.

След като е готово, прибавяме зеленчуците и оставяме да се изпържват в мазнината.

Изпържването става, като първо поставяме чушките, изваждаме ги и на тяхно място слагаме бамята, лука и накрая - отцеденият патладжан.

Когато всичко е изпържено, слагаме нарязаните домати.

Оставяме така докато се поизпари водата, която си пускат, и след това прибавяме червения пипер.

Разбъркваме и прибавяме солта на вкус, а след това и пържените зеленчуци.

Оставяме така да поври за около 20 минути.

Ако манджата ни се види рядка, сгъстяваме с разредено в малко вода брашно и оставяме да се готви още малко време.

Накрая поръсваме с нарязан на дребно пресен магданоз и след 10 минути отстраняваме.

Този вид лятна манджа с бамя можем да затворим в буркани и да вдигнем за зимата, а може и за бърза консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: