Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Сполучлива спаначена лазаня

Сполучлива спаначена лазаня

Сполучлива спаначена лазаня
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
24/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Няма нужда да бъде с месо, за да е вкусна - опитайте тази вегетарианска лазаня със спанак, за да се убедите"

Необходими Продукти

  • краве сирене - 1 бучка
  • спанак - 1 кг замразен
  • лук - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 1 скилидка
  • яйца - 1 бр.
  • сос бешамел
  • индийско орехче
  • краве масло - 1 бучка
  • прясно мляко - около 800 мл
  • брашно - 1 и 1/2 с.л.
  • още
  • кашкавал - за поръсване
  • кори за лазаня - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанака измийте и почистете от дръжките, нарежете го. Сипете 3 с.л. олио в дълбок тиган и запържете наситнените чесън и лук.

Добавете към тях спанака и след като намали обема си и омекне, чукнете яйцето. Натрошете сиренето при продуктите и разбъркайте.

Разтопете кравето масло. Добавете брашното и запържете до златист загар. Добавете прясното мляко и разбъркайте. Добавете солта и индийското орехче. Махнете бешамела от котлона.

Сипете черпак от нея в тава за печене. Подредете корите. Сложете от плънката за вегетарианската лазаня. Пак сложете от соса. После кори, плънка и така, докато свършат продуктите.

Полейте лазанята със спанак с останалия сос. Поръсете кашкавал отгоре и изпечете на 200 градуса до готовност.

Сполучливата спаначена лазаня е готова!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: