Начин на приготвяне
Спанака измийте и почистете от дръжките, нарежете го. Сипете 3 с.л. олио в дълбок тиган и запържете наситнените чесън и лук.
Добавете към тях спанака и след като намали обема си и омекне, чукнете яйцето. Натрошете сиренето при продуктите и разбъркайте.
Разтопете кравето масло. Добавете брашното и запържете до златист загар. Добавете прясното мляко и разбъркайте. Добавете солта и индийското орехче. Махнете бешамела от котлона.
Сипете черпак от нея в тава за печене. Подредете корите. Сложете от плънката за вегетарианската лазаня. Пак сложете от соса. После кори, плънка и така, докато свършат продуктите.
Полейте лазанята със спанак с останалия сос. Поръсете кашкавал отгоре и изпечете на 200 градуса до готовност.
Сполучливата спаначена лазаня е готова!