Плетена питка

03/01/2014
Тити
отТитиНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10-12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 532
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата25
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в 100 мл топло прясно мляко със захарта. Оставете я да шупне. Сипете получената закваска в пресятото брашно и с всички останали продукти /без единия жълтък от яйцата/, замесете меко тесто. Оставете го да втаса на топло за 40 минути.

Разделете тестото на три топки. Всяка една се разточва на кръгла кора и се поставя в тава, постлана с хартия за печене. Трите кори се поставят една върху друга.

В средата на корите поставете чашка с отвора надолу. Нарежете корите на 8 сектора, а всеки сектор се нарязва на още три малки. Сплитат се на плитки.

Оставете ги да втасат още 30-тина минути. Намажете питката с разбит в малко олио жълтък. Пече се в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

zlateto_53
zlateto_53
05.01.2019 22:30
Съжалявам, но снимката не отговаря на обяснението за направата на питката.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв