Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Плодов крем»Моите многоцветни кремчета

Моите многоцветни кремчета

МагиМаги
Новак
215
Моите многоцветни кремчета
Снимка: Маги
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Чудни кремчета за всеки ден - вижте как лесно може да си ги приготвите у дома"

Необходими Продукти

  • кондензирано мляко - 400 г
  • маскарпоне - 300 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • сладкарска сметана - 500 мл
  • плодове - 300 г (Малини, боровинки, къпини)
  • течен шоколад - 2 с.л
  • бисквити - 400 г какаови, обикновени
  • краве масло - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първия блат от кремчетата е бисквитеният блат. Натрошават се бисквитите с предварително разтопеното масло.

Бисквитите се натрошават с чопър при наличие. Примесват се и се получават маслени трохи, които нареждате под формата на блат, дебел според своите предпочитания.

Следва какаовият крем. Разбивате сладкарската сметана с миксер, докато се получи гъста смес. Прибавяте двете лъжици течен шоколад и разбърквате. Слагате го над бисвитения блат.

Продължавате с белият крем. Варите консензираното мляко цели 2 часа. Варите го в тенджера с вода до средата на етикета на консервата с кондензираното мляко.

Докато чакате да се свари, го разбърквате от време на време. Разбивате маскарпоне с миксера, докато стане като гъста течна смес. След като са готови и двете, ги разбърквате заедно в една купа. Нареждате ги над какаовият блат и продължавате.

Пригответе малиновия сироп за плодовите кремчета. В моят случай е с малини, може да пробвате и с други подобни плодове, които написах в рецептата по-горе. Вземате една по-голяма цедка за по-едри продукти.

Намачквате плодовете, докато отдолу в купата остане сока, а в цедката отгоре семките и едрите парчета малини. Смесвате ги и слагате една чаша захар.

Нареждате блатовете: бисквитите, какаовия крем, малиновия сироп, белия крем, натрошени бисквити отгоре за украса.

По ваше желание слагате малко начупен шоколад за разкош. Моите многоцветни кремчета са най-препоръчителни за ядене са след два дни от приготвянето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: