Начин на приготвяне
Първия блат от кремчетата е бисквитеният блат. Натрошават се бисквитите с предварително разтопеното масло.
Бисквитите се натрошават с чопър при наличие. Примесват се и се получават маслени трохи, които нареждате под формата на блат, дебел според своите предпочитания.
Следва какаовият крем. Разбивате сладкарската сметана с миксер, докато се получи гъста смес. Прибавяте двете лъжици течен шоколад и разбърквате. Слагате го над бисвитения блат.
Продължавате с белият крем. Варите консензираното мляко цели 2 часа. Варите го в тенджера с вода до средата на етикета на консервата с кондензираното мляко.
Докато чакате да се свари, го разбърквате от време на време. Разбивате маскарпоне с миксера, докато стане като гъста течна смес. След като са готови и двете, ги разбърквате заедно в една купа. Нареждате ги над какаовият блат и продължавате.
Пригответе малиновия сироп за плодовите кремчета. В моят случай е с малини, може да пробвате и с други подобни плодове, които написах в рецептата по-горе. Вземате една по-голяма цедка за по-едри продукти.
Намачквате плодовете, докато отдолу в купата остане сока, а в цедката отгоре семките и едрите парчета малини. Смесвате ги и слагате една чаша захар.
Нареждате блатовете: бисквитите, какаовия крем, малиновия сироп, белия крем, натрошени бисквити отгоре за украса.
По ваше желание слагате малко начупен шоколад за разкош. Моите многоцветни кремчета са най-препоръчителни за ядене са след два дни от приготвянето.