Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Чушки рибки за зимата

Чушки рибки за зимата

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Чушки рибки за зимата
Снимка: Мария Божилова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Зимата без чушки рибки в буркани не би била същата, повярвайте ни"

Необходими Продукти

  • чушки - 500 г рибки
  • сол - 1 с.л.
  • оцет
  • зехтин - 50 мл.
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките рибки се измиват много добре и се подсушават в кърпа.

Дръжките се отрязват на половина, не напълно, за да може да се захващат лесно при вадене от буркана. Чушките се нареждат в тава с дупки.

Фурната се загрява на 220 гр. градуса на вентилатор. Тавата се слага върху решетката на фурната на средна височина във фурната.

Отдолу на дъното на фурната се слага тава, защото при печенето чушките капят.

Тавата не трябва да се слага директно под тавата с чушките, защото ще пречи на равномерното печене на чушките.

Чушките рибки се пекат 20 мин. на 200 градуса на вентилатор.

Магданозът се почиства от дръжките, измива се много добре и се нарязва на ситно.

Солта се разбърква със захарта и се прибавя 50 мл. зехтин. Разбърква се много добре.

В буркан тип Омния на дъното се нарежда един ред магданоз.

Отгоре се слагат топло изпечените чушки, след което се слага втори ред магданоз.

Това се повтаря, докато бурканът се напълни, като се завършва с магданоз.

Сместа със солта, оцетът и зехтинът се изсипва в буркана.

След това бурканът се напълва с оцет, като чушките с магданозът се притискат, за да излезе въздухът.

Оцетът се напълва до гърлото на буркана с чушките.

Бурканът се затваря в капачка, като в следващите 60 мин. се обръща няколко пъти по капак.

Съхранява се в хладилник цяла зима.

Продуктите в рецептата Чушки рибки за зимата са за 1 бр. буркан тип Омния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: