Телешка чорба с грах

IvankaIvanka
Новак
252
319
927
29/11/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 158
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се измива и нарязва на парчета. Слага се в тенджера да се свари до омекване в подсолена вода (около 2 л.).

Лукът се нарязва на ситно заедно с морковите, задушава се в олиото в друг съд за 5-6 минути и се прибавя към свареното месо.

Добавят се с бъркане и брашното размито с малко топла вода (около 50 - 100 мл.), доматеното пюре и червения пипер.

Оставя се да ври 15 мин. и се прибавя грахът.

Чорбата се оставя за още 10 минути на огън.

Приготвяме застройка от разбитото яйце с киселото мляко, които добавяме с разбъркване към свалената чорба. Поръсваме с нарязани магданоз и копър.

Силиконов капак за отцеждане - 3 в 1 - 29 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконов капак за отцеждане - 3 в 1 - 29 см
17.00 лв.
13.09 лв.
Виж ››

С удобен размер и ергономична форма - този капак превръща отцеждането на сварените продукти в детска игра, може да се използва и като подложка за горещи съдове

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар