Телешка чорба с грах

IvankaIvanka
Новак
83
29/11/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 735
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се измива и нарязва на парчета. Слага се в тенджера да се свари до омекване в подсолена вода (около 2 л.).

Лукът се нарязва на ситно заедно с морковите, задушава се в олиото в друг съд за 5-6 минути и се прибавя към свареното месо.

Добавят се с бъркане и брашното размито с малко топла вода (около 50 - 100 мл.), доматеното пюре и червения пипер.

Оставя се да ври 15 мин. и се прибавя грахът.

Чорбата се оставя за още 10 минути на огън.

Приготвяме застройка от разбитото яйце с киселото мляко, които добавяме с разбъркване към свалената чорба. Поръсваме с нарязани магданоз и копър.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар