Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Риба тон по гръцки

Риба тон по гръцки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Риба тон по гръцки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Да хапваме вкусно и да се забавляваме по гръцки"

Необходими Продукти

  • риба тон - 1.5 кг
  • домати - 700 г
  • маслини - 100 г
  • мащерка - 1 стрък
  • каперси - 3 с.л.
  • магданоз - 2 с.л.
  • зехтин - 6 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете рибата по дължина, отстранете основната кост и кожата. Нарежете я на парчета с дебелина 2 см., подправете, поръсете с малко черен пипер и оставете настрана.

Задушете в зехтин доматите, обелени и изчистени от семките и нарязани на дребно. Добавете каперсите, маслините (обезкостени и разрязани наполовина), магданоза, мащерката, малко черен пипер и сол. Запържете 10 минути на слаб огън, като разбърквате често.

Разстелете половината от задушените зеленчуци в тава, отгоре разпределете рибните филета и ги покрийте с остатъка от сместа.

Запечете за около 15 минути във фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: